Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niezwyciężona

Dwie dusze spowite
W jeden punkt materii
Jakby całkiem jednolite
Podłączone do jednej baterii

Walczą wzajemnie dla siebie
Ale też przeciw sobie
Jedna pływa w niebie
Druga stoi przy grobie

Bezwzględna fizyka zamyka bramy
Wątpliwościom nie daje miejsca
Ktoś musi być przegranym
By wyłoniony został zwycięzca

I choć ciągle zmywam
Łzami grób Twój miła
Śmierć pokonaną nazywam
Boś Ty zwyciężyła

Dla śp P****

47 984 wyświetlenia
592 teksty
92 obserwujących
  • kuloodporna

    28 February 2021, 21:33

    😢

  • 15 September 2011, 09:58

    Wzruszające. Wyrazy współczucia. ja również straciłam kogoś bliskiego na zawsze. Teraz spogląda na mnie z nieba. Pozdrawiam.

  • annak

    14 September 2011, 23:48

    prawdziwa miłość nigdy nie umiera! ona żyje dopóki pamiętamy!

    Przykro mi :(((

    Serdeczności...

  • LiaMort

    14 September 2011, 19:32

    Piękno zawiera się w słowach, a one z nas wypływają.
    brak słów Piotrze... po prostu brak...

  • słoneczniki

    14 September 2011, 18:37

    Piękne, poruszające...
    "I choć ciągle zmywam
    Łzami grób Twój miła"
    - a to "rozkłada mnie na łopatki"

  • Elizabetta

    14 September 2011, 18:23

    Podoba mi się ten wiersz i już! :)