Menu
Gildia Pióra na Patronite

W niebie

dwa Aniołki brat i siostra
wdzięczą się przed tronem
mrużą oczka stroją minki
coś wyprosić chcą u Pana

On zajęty rozważaniem
próśb z ziemi płynących
nie mógł czasu im poświęcić
-przyjdźcie jutro brzdące

usiedli cichutko w kątku
swoje modły chcąc ułożyć
lecz im wtedy Stróż aniołów
podsunął projekt gotowy

nazajutrz znów są przed Panem
nieśmiałość ich nie oplata
-tyś najukochańszym Ojcem
tak prosimy daj nam brata

niech na ziemi tata z mamą
już nie wypłakują oczu
mieć nas tu to nie to samo
co tulić w ramionach dziecię

============================
(maj 2011r.) -z rozrzewnieniem wspominam ten wiersz,
raczej osobistą modlitwę po drugiej stracie u synowej ... i daję jako świadectwo siły modlitwy,teraz mają czwórkę dziatek-oczywiście pierwszy (i czwarty) synek i dwie piękne córki :)
Bóg jest dobry !

31 409 wyświetleń
287 tekstów
5 obserwujących