Menu
Gildia Pióra na Patronite

oczy

duże mgliste oczy
z żółtawą otoczką wewnątrz zielonej tęczówki
osadzone głęboko w sąsiedztwie podkręconych rzęs
nie mogą spać

jeszcze przed chwilą
tak bardzo bezsilne
pozbawione połysku pogubione
zmęczone tym wszystkim
opadające
pulsujące skronie blade policzki
nierówny urwany oddech zabolał...

usypiam w ich drżących ramionach
oddalona o o chwilę centymetr oktawę trwam
a one skazane na samotność oddychają lekko
lustrują bacznie - zamyślone?
spełnione tak ciche

nie mogą spać

8077 wyświetleń
76 tekstów
11 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!