Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Okno prawdy "

Duszo uwięziona w ciele
Człowieku zdolny do miłości
W jej imię giniesz i rodzisz się
Taki Twój życia (z a)bieg okoliczności

Miłości ziemska - Tyś jest....
Materialna i próżna
O głębokości nie ma mowy
Świat rodzi się i ginie
Na mieliźnie życia Ludzkiego
Nic w Tobie cudownego

Czysta Miłości - Tyś ponad podziałami
Tyś prawdą w swej głębokości
Nie zważając na bogactwo -
Materialne słabości i popędy
Jesteś genialną w swej dojrzałości
Nie patrzysz na ciało skorupę ludzką
Tyś oddaniem w czystej postaci
Nieważne czy biedny czyś bogaty
Czy skóra Twa wisi czy jędrna się zdaje
Kochasz - wyznajesz prawdę
Potrafisz celebrować duszę człowieka
Nie jesteś ślepa tylko tkliwie przenikliwa
Cuda w sobie ogromne skrywasz
Jesteś Ty Cudem jedynym...
Dotknąć Cię pragnę - czekam tej chwili...

06.03.2022
17:17 - 17:44

281 850 wyświetleń
2734 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!