Menu
Gildia Pióra na Patronite

Elegia [*]

Dumnie maszeruje
Hymn śpiewając
Do Nieba wędruje
Ziemię opuszczając

Prawdziwa brytyjska dama
Co socjalizm przezwyciężyła
Na łono Abrahama
Dziś z dumą wyruszyła

Wolności promotorka
Wybitna ideolog prawicy
Prawdziwa bohaterka
Pogromczyni lewicy

Odeszła do świata lepszego
I zasiądzie po prawicy
Boga - pana naszego,
Jezusa, i Marii dziewicy

Zasiądzie tam, gdzie duszyczki
Dobrych ludzi pieśni śpiewają
I grają wesołe, barwne muzyczki.
W tej chwili właśnie ją witają

Wieczne odpoczywanie racz dać Panie
Margareth Thatcher - Żelaznej Damie,
A światłość wiekuista niechaj jej świeci
Na wieki wieków, amen.

4981 wyświetleń
60 tekstów
14 obserwujących
  • Akordeonistka

    1 June 2013, 22:06

    Piękne... :) Pisz częściej drogi poeto! :)