Menu
Gildia Pióra na Patronite

Modlitwa do Ducha Świętego

Duchu Święty, proszę Cię; by wiara moja nie była złamana
i bym radośnie przez ciernie i kwiaty
szedł ku Niebiesiom skarbem cnót bogaty.

Do Ojca mnie Swego poślij, gdym w strachu i przerażeniu.
Wiem, że dla słabego dziecka ochrona w Jego ramieniu.

Nie puszczaj mnie Duchu, mocą swą mnie trzymaj, cokolwiek się stanie.
Jam nie trwożny, nie samotny, gdyś Ty przy mnie Panie.

Bo gdzież ratunku szukać mam w życiowej rozterce,
gdy zgryzoty ciężki głaz, przytłoczy mi ręce.
Gdy się złudzeń nitka rwie, błagam Cię w pokorze.

Po żywota wszelkie dnie, bądź Ty ze mną Duchu Boży.

972 wyświetlenia
15 tekstów
1 obserwujący
  • 9 November 2011, 01:16

    z prawej strony w lewą klepniesz, ale tylko w pierwszym wierszu. Z lewej pociągniesz w dół, ale tylko za jedną literę. Trzecia możliwość nie istnieje-sz. D a

  • 9 November 2011, 00:41

    Jak ktoś może, niech obróci ten tekst o dziewiędziesiąt stopni w lewo lub pociągnie go w dół. A kto nie, ale ma ku temu odpowiednią siłę... [ ]

    w - prawo...

    Jak ktoś potrafi, niech ruszy ten tekst.