Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niechciane powroty

Drży wskazówka zegara,
a z nią moje myśli -
co się w kolejnym roku ziści?
Czas na wspominki,
co mnie oblegają
jak pszczoły miodu plaster.
Bez nich na dzień dzisiejszy
już w nocy nie zasnę.
Niby niezdrowo to tak rozgrzebywać,
gdzie ziemią świeżo przykryte trupy,
lecz coś się w środku upiera,
że razem z nimi
posłałam do grobu jakieś cenne łupy.

10 908 wyświetleń
92 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!