Menu
Gildia Pióra na Patronite

Szukając siebie

Drogą przez życie szłam
ostrożnie kroki stawiając
to znów na oślep biegnąc
szukając siebie...

I choć nie raz upadłam
na wybrukowanych samotnością
ścieżkach donikąd
to wciąż szukałam swojego miejsca...

Aż na kolejnym dróg rozstaju... spotkałam ciebie

I odnalazłam siebie
w twoim spojrzeniu
I odnalazłam swoje miejsce
w twoich ramionach

14 442 wyświetlenia
126 tekstów
32 obserwujących
  • słoneczniki

    3 January 2013, 12:51

    Ileż to znaczy przeznaczona obecność drugiej osoby.
    To ona pozwala nam odkryć siebie na nowo, zrozumieć, polubić...
    A w swej wylewności pokochać... drugiego człowieka...

  • miramija

    28 December 2012, 07:12

    Aguś - dobre rzeczy naprawdę się zdarzają :)
    Marlenko - miło Cię gościć u mnie :)
    Aniu, Agnieszko - dziękuję :)

  • wyspiarka

    27 December 2012, 15:43

    Piękny wiersz ...

    Pozdrawiam :)

  • Pechowa_

    27 December 2012, 14:21

    Cudny wiersz... zabieram :)

  • agniecha1383

    27 December 2012, 13:00

    Cudowny ten azyl...;)pozdrawiam cieplutko...

  • miramija

    27 December 2012, 12:29

    Aguś, Beatko... dziękuję Wam ślicznie :) pozdrawiam

  • Gaia

    27 December 2012, 11:51

    Lubię się zanurzyć w ten Twój klimat. I pooddychać.
    :)

  • misiek45

    27 December 2012, 11:08

    Wiersz jest jak spełnione marzenie ,odszukac siebie w oczach ukochanej osoby...i w jej ramionach.. cóż można chciec więcej,przepiękny wiersz Marysiu-pozdrawiam serdecznie na dobry dzień:)