Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Pora zbierania maków "

Droga makami i chabrami błyszczy
Nie ma wśród nich jesiennych liści
Jest ona i on - marzeń ich sto
Nie widzą się muszą ją przejść
Razem choć oddzielnie - byle dzielnie
Cudowny dzień rozpoczął się
Droga prowadzi do raju bram
Czy przetrwają - spotkają się tam
Przecież to nie miesiąc maj?
Zbierają kwiaty przy drodze rosnące
Nadzieje w ich sercach są gorące
Jest w nich jeszcze wiara ogromna
Spotkają się - spróbują raju na Ziemi
Poczują Miłość...tej jesieni
A jeśli marzenia i cele inne mają
Wszystkie maki schowają?
Zrobią z nich pomnik nie byle jaki
Ku pamięci Miłości niespełnionej
By inni o nich i celach swoich pamiętali
I czasu danego na podróż nie marnowali.

25.09.2021
06:15

281 589 wyświetleń
2731 tekstów
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!