Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 6 January 2021

drobinki

czasami, jak Wisława
pukam do drzwi kamienia,
a on udaje, że ich nie ma,
że mówi do mnie.
bez języka,
w słowach na od, albo nie

mógłby chociaż raz skłamać.
i kraty wstawić.
zgubić klucz
lub jakąś inną klęskę wywołać.

w popękanych warstwach,
tunele wyżłobić
do rąk,
po dłonie
sięgnąć. raz tylko. się wzruszyć.

pogody, nie będzie.
od dziś.
milczę przed kamieniem.

02.02.2012 r
mojej poetce, ukochanej

83 962 wyświetlenia
973 teksty
64 obserwujących
  • Monika M.

    6 January 2021, 17:21

    Problem w tym, że kamień wzrusza się sam sobą. Widziałam wiele razy...

    Wyjątkowe wersy. Bardzo.

    od onejka, sprajtka, Kenzo
  • motylek96

    6 January 2021, 06:50

    delicious🖤

  • 5 January 2021, 21:25

    Niektórzy nie potrafią kłamać a już na pewno na ludziach na których im zależy.. Proste

    od onejka
    • onejka

      6 January 2021, 00:43

      Niektórzy ... zawsze są jakieś wyjątki i kamienie

  • 5 January 2021, 16:18

    Śliczne.
    Knock-knock-knockin' on stone's door...

    • onejka

      6 January 2021, 00:44

      Ooo miłe skojarzenie 🙂

      od yestem
  • 5 January 2021, 15:14

    Oj dziękuję dziękuję :)

  • sprajtka

    5 January 2021, 14:42

    Piękny...

    od onejka