Menu
Gildia Pióra na Patronite

Drabina do nieba

Drabina do nieba

duch poezji pulsuje w moich żyłach
w krwiobiegu duszy ten wiersz
balsamowany olejami
życia

podniosłam głowę wysoko
a tam
tyle drabin do samego nieba przystawione stoją
człowiek po niej się wspina
w jednej szczebla brakuje inna koślawa krzywo stoi
wszystkie wiodą w jedno miejsce
do Naszego Pana
sprawiedliwością okupione bez względu
czy ktoś bogaty
czy biedny
wspinam się i ja daję radę
dojdę tam
jestem po połowie
a pamiętam pierwszy szczebel pachnący dziką różą
wtedy to mama podała mi rękę
na początku ich nie liczyłam
przemyślenie
mądre wnioski
przyszły później
dojdę tam
powiem
Jestem Panie

Janina Malicka

4296 wyświetleń
28 tekstów
2 obserwujących
  • Wiesława K.

    24 May 2020, 09:23

    Tyle drabin ile istnień ludzkich. Najważniejsze znaleźć tę właściwą, a to trudne jak życie. W meandrach życia naszego zawsze jest Mama. Zawsze jest przy Tobie i jest przy mnie, zawsze będzie podawała nam rękę i będzie na wyciagnieciu reki. Piękny wiersz Janeczko, bardzo piękny. Jestem wzruszona ogromnie.

  • Ewelina K.

    23 May 2020, 19:19

    💟💟💟

  • Ewelina K.

    23 May 2020, 19:18

    😍😍😍

  • Ewelina K.

    23 May 2020, 19:17

    Czekamy jeszcze na więcej

  • Ewelina K.

    23 May 2020, 19:17

    Nasz ukochany , nasz jedyny

  • Ewelina K.

    23 May 2020, 19:17

    Piękny 💖

  • Ewelina K.

    23 May 2020, 19:16

    💕💕💕

  • Ewelina K.

    23 May 2020, 19:16

    💖💖💖

  • Ewelina K.

    23 May 2020, 19:15

    🍷🍷🍷

  • Ewelina K.

    23 May 2020, 19:15

    🌹🌹🌹