Menu
Gildia Pióra na Patronite

pożegnanie

dotyk delikatny
cichy szept
zamierające słowa
pomiędzy

ustami coraz mniej gorącymi

smak cierpkiego wina
na dobranoc

wiem
nie będzie jutra
choć jeszcze
twój słyszę oddech

za progiem dnia
szepnę żegnaj
swemu sercu

159 239 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • 11 March 2012, 17:07

    dziękuję M. i tyle tylko powiem :)

  • giulietka

    11 March 2012, 17:06

    osuwają się godziny jak ziarenka maku
    twój obraz znika powoli
    choć tak cicho wokół
    wiem już nie usłyszę kroków przeznaczenia
    rozmywa się twoja miłość
    solą w czyimś oku
    nie chcą już płynąć szybciej
    dni których naprawdę nie ma