Menu
Gildia Pióra na Patronite

Piąta

dotykam wyobrażeń -
nie czyni mnie to nikim szczególnym
względom poddaję się bez sprzeciwu.
ktoś musi, myślę, umrzeć

więc mogę to być ja. kiedy nie żyję -
oddycham wolniej i nie obchodzę
łukiem wyginane ciało tworzy pomost

przez który skaczę, przekonana o swojej
niestabilności wiem, że upadnę

równo z budzikiem.

146 971 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • 7 March 2013, 17:11

    Jest na to rada - trzeba zamordować budziki. :p

  • Gaia

    7 March 2013, 15:54

    Nawet z kocią sylwetką nie dałabym rady tak zwinnie
    się rozanielić nad tym wierszem a potem upaść na swoje
    cztery litery

    Świetny Kaśko i zabieram :)

  • 7 March 2013, 01:13

    Wolę nie mieć koszmarów. ;p Bra...noc. :)

  • 7 March 2013, 01:05

    Tak sobie to tłumacz :D

  • 7 March 2013, 01:00

    I tak wy-gra-łam. ;D

  • 7 March 2013, 00:56

    Już nie musisz. ;P

  • 7 March 2013, 00:50

    Wierz mi, że raczej nie będę chciała dotykać. :p

  • 7 March 2013, 00:25

    Dla mnie chłodniejszy nie będziesz. ;)

  • 7 March 2013, 00:23

    Radek, bo ja czasem mam poczucie, że powinno być zmiennie jak humor u bab.
    A wiesz, co się rymuje do bab? Baobab. ;D

    PS Lubię być w Twoim zeszycie. ;p

  • 7 March 2013, 00:21

    Ty tak nawet w nocy? Przegrzejesz łącza, G. ;D