Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dotykam gwiazd, mam je na wyciągnięcie ręki,
Dotykam nocy... ta cisza, te jęki...
Jesteś mą melodią, tą jedną nutą,
Jesteś kroplą, łzą słoną, wysnutą...
Płomieniem i iskrą... chłodzisz, rozpalasz,
Jesteś tak blisko... nagle się oddalasz,
Jesteś momentem, krótką wiecznością,
Jesteś mą dziką, wyśnioną miłością,
Oddechem płytkim, serca nagłym biciem,
Jesteś nicością... Jesteś całym życiem,
Pocałunkiem, tęsknotą, szaleństwem, złością,
To jest moje życie, jesteśmy jednością...

21 147 wyświetleń
87 tekstów
20 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!