Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dotknięta oddechem;
Muśnięta złotym pyłem;
Tak bardzo teraz żałuję,
Że stałam do Ciebie tyłem.

Kiedy przechodziłeś,
Tuż za mną, bezszelestnie;
Wpatrywałam się w pusta przestrzeń;
Strzegąc to co bezbarwne i zbyt doczesne.

Może będzie nam dane spotkać się raz jeszcze;
W anielskiej Twej krainie…
Tym razem oko w oko;
I porozmawiamy choć chwilę.

Wróć, mój Aniele.
Teraz wiem, choć późno, za kim naprawdę tęsknię.

11 899 wyświetleń
196 tekstów
94 obserwujących
  • Pytia

    2 November 2011, 23:53

    Genialny.................mimowolna perła
    Pozdrawiam Ciepło
    ;

  • WilceeQ`

    25 October 2011, 21:42

    Ten wiersz... jest mi jakoś tak strasznie bliski...