Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dotyk

Dotknęłam dziś szczęścia
miało Twoje oblicze, zmęczone spojrzenie
papierowe myśli
na skraju twarzy łza utknęła
moja to cząstka, perliście gniewna...

Dotknęłam dziś szczęścia
miało Twoje oblicze, zburzone włosy
w kąciku ust resztki pocałunku
ciepło istnienia
morze spełnienia

Dotknęłam dziś szczęścia
miało Twoje oblicze
... i moje
w mroku nocy ,radości dnia
w zapachu wiosny, lata rozkwicie
jesiennym bogactwem otuleni
tak trwamy aż do zimy

Dotknęłam dziś szczęścia
wciąż ma Twoje oblicze
siwizną pokryte marzenia
na liściu spisane z wiatrem żegnane
dziś do spełnienia

Dotknąłeś dziś szczęścia
to moje oblicze
w nagim spojrzeniu, cichym westchnieniu
w dotyku dłoni i morzu słów
w...dokończysz dziś ?

Dotknęliśmy szczęścia
na tęczy huśtawce miłości kołysana
waty cukrowej ma smak
w korytarzu cieni rozświetla uśmiech
głosem ciepłym lód obojętności roztapia

Dotknij szczęścia....ma Jej, Jego twarz

9494 wyświetlenia
83 teksty
1 obserwujący
  • niewidzeinaczej

    3 June 2020, 20:06

    Piękny wiersz, w szczęścia dotykach dotknął mojego serca...