Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dostrzegasz..

Dostrzegasz to co potrafisz oglądać
Kiedyś patrzyłeś na wszystko inaczej
Za szybko teraz sam wiesz czego żądać
Od wzroku zdecydowałeś że raczej
Pragniesz widzieć niż zamykać powieki
Smakować każdą przeżywaną chwilę
Poznawać piękno świata nim na wieki
Odpłyniesz w nieznane lądy za ile
Lat trafisz tam gdzie twoja dusza zdoła
Przenieść się bez względu na czas i przestrzeń
W każdą część istnienia zaklęte koła
Żywota trzymają cię tutaj jeszcze

33 507 wyświetleń
384 teksty
9 obserwujących
  • marka

    28 April 2010, 09:08

    Fajny tekst, pobudza wyobraźnię, refleksje przychodzą same, nie trzeba doszukiwać się w nim przekazu, widać.
    Gratulacje!
    Marka