Menu
Gildia Pióra na Patronite

Darowana przez słońce

dostrzegała tylko cienie
z pełnymi garściami
kiedy ono chce je otwierać

przebudzona w jednej chwili
spojrzeniem niczym dotyk
gotujący krew

nieustannie
grzeszą w myślach
dni i noce

milczenie obserwuje czyny
rozum łaknie słów
gdy od dawna wie serce

26 000 wyświetleń
524 teksty
59 obserwujących
  • funeralofheart

    6 May 2020, 13:24

    Pomiędzy słońcem a cieniem
    dłonie

  • 23 July 2018, 22:15

    Wysokich lotów, ale to normalne... u Ptaszynki. :))

  • Papużka

    23 July 2018, 06:47

    :)

  • 22 July 2018, 20:02

    Intrygujący wiersz. Lubię właśnie taką poezję.

  • silvershadow

    22 July 2018, 15:34

    ;))

  • Papużka

    22 July 2018, 14:17

    Dobrze cię tu "widzieć"... :) dziękuje

  • silvershadow

    22 July 2018, 11:52

    powracasz wspaniałym wierszem. miło znów Cię widzieć-czytać. ;)