Menu
Gildia Pióra na Patronite

Keleti

dorośli zbudowali mur
z klocków lego
w geście przyjaźni między ludźmi
darowany dzieciom wojny

z dworca pełnego marzeń
odjeżdza tylko kolejka po ciepły posiłek
tłum rozlał rosół ze skrzydeł anioła
bezsilność zamknęła oczy
wystarczy być i nie widzieć

z nocnego morza wychodzą trupy gapiów
by spocząć w ziemi obiecanej

27 389 wyświetleń
320 tekstów
7 obserwujących
  • 5 September 2015, 20:16

    Temat zmusza do refleksji. Jakimi jesteśmy ludźmi?