Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bywają

Dorosłe dzieci alkoholików
chcą być pochowane
pod płotem
bo inne miejsce
zbyt dobre jest dla nich

Choć życie
rozłożyli na łopatki
wątłe
i wątrobę wyłożyli na ladę w sklepie
to smutek mają wpisany w oczy
mimo nieba
które szepcze w niebieskim kolorze

Niektóre dzieci przypominają kamienie
wyciągnięte z ziemi
przez oddychające pory się je poznaje
gdy patrzą w ziemię
i dziękują za piekło
pod wątłe nogi
przez życie wysypane.

127 832 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • fyrfle

    14 November 2016, 17:25

    Dobrze, że Ty tu jesteś, bo za każdym razem, to łyk prawdziwej poezji i kawałek prawdziwego życia w Twoich strofach, a to sobie cenię najbardziej. Ale chciałbym, aby jeszcze ktoś dorównał Ci poziomem lub chociaż trochę się zbliżył. Tymczasem patrząc po ilości reklam tutaj, to marność dobrze się sprzedaje.