Menu
Gildia Pióra na Patronite

FYRFL TERAZ

Dopiero kiedy Zosia
Mówi do Ciebie - Babciu,
To uświadamiam sobie,
Że nie mamy po szesnaście lat.

Ale po dwóch godzinach oko zegara,
Oko zegara wychwytuje ponownie
Światło Twoich oczu,
Dziecięcą radość Twojego uśmiechu,
Róż Twoich policzków,
Zorze aury Twojego ciała
I jego wskazówki zaczynają
Obracać się normalnie -
W lewo, aby szybko
Zatrzymać się w miejscu
(tam gdzieś gdzieś na zielonych zboczach
nad którymi tęczowe nieba liści i chmur)
Wiecznej młodości.
I tak się rodzi wiara.
I tak mną jest tryumf Opatrzności.
A mi pozostało łzawo milczeć
Potęgą wzruszenia i pokory.
Kręcę głową tylko i wiem,
Że Ty Przyjacielu wyniosłeś mnie
Ponad wszystkie ludzkie prawdy
I połączyłeś mnie z Nią,
Aby Twoja, a nie nasza wola.
Abyśmy byli jedno - Radość.
Więc dlatego ta szarlotka ma
Te , a nie inne: smak, barwy, zapach,
klimat - Nasze FF.

01,11,2015r. 12.04

297 589 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
  • 1 November 2015, 17:19

    O.k. Pozdrowię
    dobranoc ;)

  • fyrfle

    1 November 2015, 17:12

    Osobiście polecam Ćmiłów, to obok Abramowic i tamtejszą rzeczkę. Są jeszcze w tamtejszych rzeczkach takie hmary cierników? Pozdrów moje ciotki i kuzynki.

  • 1 November 2015, 13:11

    Witaj Mirku dziekuję że nie pozwoliłeś, tym razem na taczce wywieść mnie do Abramowic
    Jestem CI zobowiązana
    Słonecznego dzionka ;)