Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

.

Dopadł mnie czas na wenę
pewien rozrachunek z przeszłością
odkurzony kalendarzyk refleksji-

zapłaciłem sumienia cenę
za każdy uśmiech, za każdą łzę,
nawet za przyjaźnie,
które gorzkimi wspomnieniami utkałem
za zdrady
ze wszystkich stron ,które spotkałem.
Zapłaciłem szaloną cenę
za każde spojrzenie ,
rozgrywane scenariusze w głowie
zmęczone słowa
lub niespłacone pragnienie.
Zapłaciłem
za każde moje słowo
dobre spojrzenie za to by móc
być potrzebnym
bez poczucia odrzucenia
jak zbędnej rzeczy-
bez noża w plecy.
Zapłaciłem za błędy myślenia
jednak będę
kochał ponownie i przebaczał,
nawet w imię szalonej ceny.
Nawet jeśli życie jest kłamstwem,
a czas tylko przystankiem
nie przestanę bo tylko jestem człowiekiem-
będę nadal płacił...

14 017 wyświetleń
168 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!