Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nadzieja

Dookoła cisza ogromna
Słychać tylko jak krople deszczu
Spadają ku swojemu przeznaczeniu
A potem swoim rytuałem
Słońce rozgrzeje ciała
To powtarzalny proces
Tak działa też moje serce
Myśli tylko o tobie
I cóż bym powiedział
Jeśli zaszczytem byłbym obarczony
Pod postacią twojego oblicza
I oto stanęłabyś przede mną?
Bardzo mi brakuje twego towarzystwa
Proszę żebyś nie odchodziła
Bo jest miłość do oswojenia
Moja
Do ciebie
To wszystko
Co miałbym do przekazania
Twoim błękitnym oczom

52 586 wyświetleń
396 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!