Menu
Gildia Pióra na Patronite

Do 'nieznajomej'

Zajrzę na następnej przerwie, pamiętasz?
ale nie musiałaś mówić, gdzie szukać,
wsłuchiwałem się w głos serca,
szeptem wskazywało mi drogę.

Byłem, gdy miałem być,
gdy nie prosiłaś, lecz chciałaś,
gdy nie wiedziałaś, czy chcesz,
ale mnie potrzebowałaś.

Dziś myślisz, że nie znam,
że zapomniałem pamiętać,
a słowo dane oddałem,
bo mi uwierało w rękach.

Dziś "cześć" to tak wiele,
z naszych ust już nie pada,
nie istniejemy dla siebie,
hej, czy tak nam wypada?

PS Ty wiesz.

24 366 wyświetleń
215 tekstów
222 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!