Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mglisty

cicho przyklękają mgły
jak duch
którego wcieleniem są skrzydła
tuż nad ziemią nachylone

łzawieją
rosą operlone

wiatr je ku górze rozrywa
bo ponad chmurami
wysoko

błękitnieją od nieba
pierzastą białość
oddając obłokom

101 479 wyświetleń
954 teksty
266 obserwujących
  • Melia

    28 January 2016, 04:05

    cudowne strofy...

  • Adnachiel

    18 January 2016, 14:15

    To miłe :)

  • nicola-57

    18 January 2016, 14:13

    wiersz godny uwagi

  • Adnachiel

    14 January 2016, 14:21

    :)

  • odwrócona

    14 January 2016, 13:43

    Ech............

  • giulietka

    14 January 2016, 13:40

    No cóż... teraz to dopiero mi go skradłeś;) Więc już nic nie mówię:)

  • Adnachiel

    14 January 2016, 12:58

    Dobrze Gwiazdko, że nareszcie wróciłaś w moje skromne progi.
    Oj długo Cię nie było :)

    Giuli, niczego nie będę się wypierać, wiesz że zrobiłem to specjalnie, licząc iż w takiej mgle skradnę Ci oddech. Bo w tedy... usta usta :)
    A teraz chodź, razem poczekajmy na kolejny świt.

  • giulietka

    14 January 2016, 10:55

    klękam razem z nimi pod takimi wierszami,
    gdy brakuje mi słów...