Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 8 February 2021

płótno

dom zlękniony, butwiejący
dom pustoszejący niegodnie

zza okien
policzek do wiatru dostawiasz
klękasz przy oddychającym domu

niewłaściwe będą myśli bezradne

gdy z obrazu blednącego
płótno słów ostatnich
jego oddech czerwienią zabierze

5587 wyświetleń
13 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!