Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dom którego pragnę...

Dom którego pragnę ma duże, piękne oczy
Nabrzmiałe wzruszeniem, zmiękczone szczęścia łzą
Otwarte na krzywdy bliskich, ich małe potrzeby
Ciepło rodzinne znajdziesz zaglądając w źrenic głąb

Dom którego pragnę ma czułe, ciepłe dłonie
Zniszczone od pracy, delikatne niczym róży kwiat
Przez całą noc głaszczące chorego dziecka skronie
W tych dłoniach małych zamyka się cały mój świat

Dom którego pragnę ma szerokie ramiona
Rozłożone na krzyżu poświęceń, często strat
W uścisku tych ramion miłość, radość wytęskniona
W nich kończy się ból, cierpienie i strach

Dom którego pragnę ma ogromne serce
Przepełnione miłością, gorące jak słońce lata
Na którym wyryte jak mantra literaka po literce
”..teraz rodzina, później reszta świata.” *

* ~eyesOFsoul

13 180 wyświetleń
102 teksty
66 obserwujących
  • jendza

    22 March 2011, 22:14

    co "ojej" .?
    mus to mus, trzeba było :P

  • sciezkazawila

    22 March 2011, 21:06

    ojej...

  • jendza

    22 March 2011, 18:46

    Dziękuję bardzo :)

  • Seneka 18

    22 March 2011, 18:25

    Przepiękny utwór...