Menu
Gildia Pióra na Patronite

makatka smutna

do łabędzi przyszli
ona trzymała zdjęcie w ramce
on tłumaczył
Adasiu Anielko
dziadek wam pokaże jak niewiele trzeba
chęci okruszynkę

miasto westchnęło tylko

do torby w renifery pakowali wspomnienia
mały wielki majątek (taki krzyż na drogę)

lekcja życia trwała

aż szepnęła wracamy
srebrną rozpacz czekania otuliła tkliwie
tym co się zimą nosi
zwykłym szalikiem szarym

widziałam jak odchodzili
on z nią
para przyjaciół najlepszych

samotność z człowiekiem starym

22 050 wyświetleń
189 tekstów
51 obserwujących
  • kati75

    27 January 2019, 09:48

    piękny wiersz !

  • AMA

    22 January 2019, 17:12

    zgadzam się z yestem, po prostu śliczny wiersz...

  • 22 January 2019, 16:44

    Śliczne.
    Pozdrawiam. :))