Menu
Gildia Pióra na Patronite

Toksyczni

dokoła stado jadowitych żmij
a ty człowieku między nimi żyj
pośród ukąszeń oscyluje swiat
i jadem plują czy to wróg czy brat

jak żyć...

48 109 wyświetleń
592 teksty
92 obserwujących
  • PetroBlues

    15 August 2019, 10:58

    Kochani, ciężko coś zostawić gdy ma się z tym styczność codziennie, np w pracy. Spoko, radzę sobie, na język nie choruję, ale radzę nie iść do pracy razem z dobrym znajomym, kolega, czy przyjacielem, szczególnie, gdy jest potrzeba przebywania w pracy z taką osobą niemal non stop przez cały dzień. W każdym razie jest ok, po prostu wolę rozładować emocje wierszu niż w życiu na kimś... Pozdrawiam :)

  • WilceeQ`

    14 August 2019, 12:26

    Zostaw w piz&@6 - nie wiem po co spedzac czas i energie na walke z tym.

  • Radek Ziemniewicz

    14 August 2019, 08:42

    Zgadzam się z @onejka. Czasem trzeba coś zostawić za sobą. Jeśli to brat, zrozumie swój błąd. Jeśli nie, tym lepiej, że się to zostawiło.

  • onejka

    14 August 2019, 08:18

    Od toksycznych trzeba wiać, nic innego

  • PetroBlues

    13 August 2019, 22:02

    Raz lepiej raz gorzej, jak to w zyciu. Tak ku ścisłości "brat" tutaj jako nie tylko członek rodziny ale jako ktoś bliski, choć nie spokrewniony. Ktoś zaufany. Pozdrawiam :)

  • kati75

    13 August 2019, 18:46

    Aż tak źle?Na jad trzeba się uodpornić niestety .Na całe szczęście nie wszyscy tacy są.pozdrawiam:-)

  • Naja

    13 August 2019, 18:24

    Ostro...

    Nie trzeba jednak lupy, żeby przyznać rację.
    Nawet wśród najbliższych często istnieje rywalizacja. Przybiera różne formy i wielkości...