Menu
Gildia Pióra na Patronite

Barwny ptak

Dokąd zmierza barwny ptak?
Kiedy się zatrzyma?
Może kiedy minie jesień
I nastanie zima.
Może kiedy przyjdzie wiosna
I skrzydła rozłoży.
Może kiedy swoją własną
Porę roku stworzy
I na zawsze w niej zamieszka,
Na zawsze zostanie.
Tylko tu będzie bezpieczny.
Nic mu się nie stanie.

344 wyświetlenia
4 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!