Menu
Gildia Pióra na Patronite

Frieda

dokąd zaprowadzi droga
pełna wykrotów kamieni
ile razy upadniesz
obolałe potłuczesz kolana
swoje szmaciane nieszczęście
komu chcesz pokazać
los niebieski przeklęty
za ramię przerzucić
trzykroć splunąć pod nogi
zakląć zapomnieć odejść
jaki płomień rozpalisz
by ugasił ból
czekam
ścian nie będę uszczelniał
będziemy płacząc
wybaczać

15 248 wyświetleń
143 teksty
8 obserwujących
  • 3 February 2021, 20:15

    Raczej nikt nie odchodzi kiedy płomień się pali. :) ale tekst taki dobitny :) pozdrawiam :)