Menu
Gildia Pióra na Patronite

w dwóch słowach

dokąd sięgam pamięcią
ugina się niebo od gwiazd
moja atramentowa bezsenność
rozwija skrzydła w ich cieniu

jednym muśnięciem wiatru
zdmuchnąłeś jak świecę
nasz świat

dzisiaj pod gołym niebem
nagą prawdę usypiam wśród traw
i choć to bez znaczenia
każdą rzecz którą dotykasz
nazywam po imieniu

137 934 wyświetlenia
1393 teksty
282 obserwujących
  • mill

    15 September 2015, 19:41

    ...przyciągnął mnie....niesamowity wiersz....masz cudowną duszę M. .... buziak :* .....

  • nicola-57

    15 September 2015, 14:44

    miłością jest również wszystko to, co do niej prowadzi, zatem gdy...(pomilczę chwile)
    gdy..., wtedy rodzą się takie WIERSZE jak ten...
    Serdeczności

  • onejka

    15 September 2015, 09:00

    Trudno przejść obojętnie..
    :)

  • Adnachiel

    15 September 2015, 08:57

    I każdy odkryty szczęścia ląd
    Imieniem zwałem twym

    Ten wiersz jest inny od wszystkich...
    Piękny w swej formie, ale przy nim mogę jedynie milczeć.