Menu
Gildia Pióra na Patronite

krocie lat

dojrzała niczym wino
świat w objęciach to jej smak

wzrok w niebo
migocą
srebrzysta noc
uśmiechnięte pozdrowienia
wzajemnie
u/wodzi/ na pokuszenie
zabija smutki
lęki studzi

o wschodzie słońca w pościeli westchnień
czerwon/n/e róże

a gdy zapragnie dusza
skrada całusa

Krystyna A.Sz. 27.07.2017r.

70 238 wyświetleń
955 tekstów
61 obserwujących
  • Cris

    4 August 2017, 11:33

    Dziękuję panowie za czytanie.

    RozaR do Poznania m/n/am daleko, w odwrotnym kierunku, ale miło.

  • RozaR

    31 July 2017, 22:49

    A dla mnie piękny - wyjątkowo - no może końcówka nie dfo końca przypadła .
    Wierszyk ten jenak czyni autorkę wyjątkową. Wartą poznania . :-)

  • marka

    30 July 2017, 18:17

    Treściwy wiersz, prawie jak opowiadanie...