Menu
Gildia Pióra na Patronite

wojna

dodaj kilka łez
dodaj smutny uśmiech
arlekina smutną twarz

jak piękny jest świat
wśród bomb
jak cudownie jest tańczyć
w rytm świstu kul

na obrazie codzienności
strzaskane szyby
krzyczą że kroczy śmierć
kikuty drzew
i maleńka dziewczynka

purpurą zachodzi słońce
zalewa świat
w maleńkich rączkach
umiera kolejny dzień

159 502 wyświetlenia
1079 tekstów
54 obserwujących
  • Salomon

    18 June 2017, 11:28

    Podoba mi sie