Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dobrze już, dobrze... ochłońcie, szeleszczące drzewa
I ty, śnieżyco, rozpędź się na cztery wiatry.
Zgaśnij promieniu, lilio - nie omdlewaj -
Nikt nie jest tego roztrzęsienia warty...

Trawo niegdyś zeschła - w proch się obracaj,
Rzeko porywcza - tężej czerwono w korytach,
Nie budźcie, słowiki, o ciężkich przedświtach
I noc niech odchodzi, gdy poranek wraca...

...i niech przepadnie w przeszłości orkanie,
Twoje warte tej burzy - kochanie

21 184 wyświetlenia
266 tekstów
27 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!