Menu
Gildia Pióra na Patronite

ciemności: wziąłem za bardzo

dobrze wiesz, jak to jest
przeciskać ostatni promień słońca
przez zbyt wąskie źrenice

i w nieuczciwym układzie ze światem
wciąż być tylko zamkniętym
w cudzej dłoni.

nie dzielić się i nie łamać z nikim
na nierówne połówki
grzebiąc wątłe sny w stertach listów
wypisanych z obietnic.

tęczyć się w sobie dzień po dniu
i kłamać - że to ostatnia chmura
kiedy mnie nie ma

cieniem kłaść się na skraju łóżka
lecz nie być już wcale

- ciemnością.

9462 wyświetlenia
71 tekstów
80 obserwujących
  • Lacrimas

    17 April 2014, 22:30

    dzięki