Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Wolność

dobrze wiesz jak to jest na uwięzi
gdzie oddech bywa krótszy o połowę
a dzień rozciąga się w wieczności

gdy słowa grzęzną chrypą w gardle
cierpieniem zamkniętych emocji
kreśląc rysy po drugiej stronie szkła

jeśli tylko odkryjesz w sobie siłę
znaleźć ją możesz pod kamieniem
leżącym nieopodal szumiącego potoku

w uśmiechu mijającego cię przechodnia
kosmyku włosów tańczącym z wiatrem
wierszu przeczytanym o poranku

a tak naprawdę mieści się ona
w kropce której jeszcze nie postawiłeś

26 014 wyświetleń
524 teksty
59 obserwujących