Menu
Gildia Pióra na Patronite

czekam

Dobija mnie dzisiejsza sobota
i dobija mnie,że to już jutro niedziela.
Przeraża mnie,że wczoraj był piątek.
Niedobrze mi na myśl,że dwie noce i poniedziałek.
Nie wspomnę o wtorku,takiej samej środzie i czwartku.
Nie, nie narzekam na życie,
czekam na ósmy dzień tygodnia.
I tak samo Ciebie się doczekam...

1677 wyświetleń
2 teksty
0 obserwujących
  • awatar

    18 December 2010, 15:00

    z wyliczania dni tygodnia jak i czekania na ósmy dzień sypie się próchno, nic zatrzymującego w wierszu, pozdrawiam