Menu
Gildia Pióra na Patronite

życie show

do życia
przychodzimy nieprzygotowani
nie pomni poprzednich porażek
bezczelnie ufając cudom
wierząc, że coś się stanie wbrew
albo objawi się jakieś inne "pomimo"
liczymy, że coś się wytnie
tymczasem program idzie na żywoi

dopiero wtedy
w oczach pojawia strach
pospieszne notowanie wskazówek
słuchanie nagrań Jezusa
albo Mahometa

stajemy na scenie
ryzyk fizyk
improwizacja
uda się
nie uda
czasem bywa śmiesznie
jakaś gafa
zapomni się tekstu
czasem źle dobrany repertuar
i buczenie widowni
a nawet gwizdy
mimo wszystko
zazwyczaj liczymy
na sukces
i ufamy mocy kadzideł

do życia przychodzimy
nieprzygotowani
wierząc w niedoświadczone
listki na koniczynie
albo w gwiazdy
albo w karty tarota
a jak wszystko zawiedzie
naprawdę....
widziałem
liczących
ża ich zaproszą
na powtórny casting

do życia przychodzimy nieprzygotowani
ufając trendom
w charakteryzacji

1075 wyświetleń
15 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!