Menu
Gildia Pióra na Patronite

wczepiony w słowa

do wiosny całkiem
mu blisko
oczy ma błękitne
i chmurne
drży z gorąca,
z ciszy
(a może już w niej
zamieszkał)

zapisał
każdy zachód
na jej rzęsach
pragnie tak realnie
jak kot wędrujący
po połamanym płocie pamięci.

ona przychodzi
wielkimi literami
pisze mu listy
na dłoniach
-a wszystko
by odejść-
przychodząc.

3657 wyświetleń
54 teksty
22 obserwujących
  • No_One_

    14 April 2012, 00:16


    Umiesz pisać.
    Tyle.

    Miłęgo.