Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ze śmiercią mi do twarzy

Do twarzy Ci ze mną
Choć dłonie me zwiędły
A oczy wilgotne
Zgniły zielenią

Do twarzy Ci ze mną
Choć nie pasujesz wcale
Do moich ust
Konających z pragnienia

Już rzęsy się jeżą
A słowa tną wiarę
By nie pozwolić dłużej
Nie pasować Ci do mnie

Do twarzy Ci przecież
Ze mną na zdjęciach
Do twarzy Ci z moim
Czarno-białym uśmiechem

Nie chcę już patrzeć
Bo boję się mroku
I nie chcę też wierzyć
By nie odpaść pierwsza

Nie słyszę próśb Twoich
By nie prosić też o nic
Nie mówię, że jestem
Bo dla Ciebie mnie nie ma

Do twarzy Ci ze mną.
Do twarzy mi ze śmiercią.

3442 wyświetlenia
54 teksty
9 obserwujących
  • RozaR

    1 July 2014, 01:35

    Dodałem opinię i jej nie ma . Pisałem że czas jeszcze na śmieci spotkanie.