Menu
Gildia Pióra na Patronite

wymiana garderoby, wymiana pór roku

do szafu poszły sukienki
klapki, kapelusz słomkowy.

witaj chłodna pora roku

na wieszaku zawisły swetry,
kalosze, czapka i szalik

jesień, zima... kiedy wiosna

słońce zastąpił żyrandol, lampka
nocna, zbyt słaby blask gwiazd

zwiędły kolory lata

kwiaty, liście, trawa nabrały rdzawych
barw. może jesień będzie miała dobry
humor, kolorami umaluje świat. tylko po to, by zima otuliła śniegiem i zmroziła.

135 808 wyświetleń
1633 teksty
240 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!