Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na życia balu...

Do sukienki broszkę przyczepiłaś
w zachwycie przyglądam się ozdobie.
Sukienka choć od lat w szafie tkwiła
dzisiaj jakby pięknieje na tobie.

Promieniejesz – nie tylko przed balem.
Na dnie szkatułki dziś znalezione
kolczyki ze zgaszonym opalem,
blasku przy tobie nabrały one.

Każdego dnia w tobie odnajduję
skarby, którym przyglądam się czule.
Domyślasz się co do ciebie czuję,
bo każdej chwili mnie kokietujesz .

48 022 wyświetlenia
281 tekstów
37 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!