Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jej Włosy

Do snu ukojenie,
Do życia natchnienie.
Twe włosy wspaniałe,
jak pierwsze spojrzenie.

Złociste zboże,
gdy słońce w zenicie
Jak gdyby midasową dłonią
dotknięte skrycie.

Pachnąca kwiatów
jedyna kraina
Miękkie w dotyku,
gdy uczuć lawina.

Tęsknota codzienności
Marzenie bliskości
Ukojenie w smutku,
płaczu i złości.

Włosy wspaniałe,
Włosy jedyne.
One co rano
dają mi siłę.

Proste, bo takie
natury tworem.
Lecz gdy kręcone
mego życia torem.

Kocham je pieścić,
wpatrując Ci w oczy.
Widzę w nich przyszłość,
co z jutrem kroczy.

Kocham Cię całą
bo mi zaufałaś.
Zamarzniętemu sercu
ogrzać się dałaś.

17 515 wyświetleń
263 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!