Menu
Gildia Pióra na Patronite

Refleksja nad snem cudownym

Do _

Siedzisz na łące w białą suknię odziana
Wśród ziół i kwiatów, w dłoni masz tulipana
Na polach i w lasach pieśń niesie się Twoja
Mój jesteś Ty, a ja jestem Twoja

Spomiędzy chmur niebieski pada blask
Oświetla twą pod wiankiem skrytą twarz
Gdzieś blisko tam hamak na drzewie
Ja leżąc na nim tęsknię do Ciebie

Cień drzewo daje, obraz to idealny
Już myślałem o niebie
Lecz świat nie byłby taki sam bez takiej panny

Wielkie pustki bez Ciebie na świecie
W sercu, wszystko puste
Przytul, pocałuj mnie o mój kwiecie!

1476 wyświetleń
15 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!