Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wierszyków pisanie.

Do Pana Zwierciadła wierszyk piszę
chociaż mało ja rozeznany
nie wiem o co te całe dyrdymały
do oczu sobie skaczecie
jak Małysz po medale na Wielkiej Krokwi
czy o te punkciki się zjadacie
czy to komuś pomoże
czy to komuś zaszkodzi?

Odpuść Pan my stworzenia Boże
pisać lepiej nie każdy może
talentów tu niewiele na palcach
sam policzyć możesz
reszta jak ja amator który
chciał by pisać dobrze
ale z wierszyków niestety
matury żadnej nam nie dali.

1879 wyświetleń
19 tekstów
1 obserwujący
  • 23 January 2012, 18:50

    Pani Amelia jak ja czytam te wasze wpisy to może niegrzecznie tak pisać ale dla mnie to tu same przepychanki tylko ja nie wiem o co? na mój chłopski rozum to o te plusiki że jedne na wicej drugi mni. a czy to ważne jednemu podoba się grubsza babka innemu chudsza i co komu gusta podważać? Insza sprawa że dużo tu takich wierszyczków ze szkoda czasu na czytanie po co to głowe ludziom zawracac takimi marnościami. ni lepiej dłuzej pomyślec i naskrobac cuś dobrego a nie takie dyrdymały pisać?
    Józek pozdrawia i zdrówka Pani Ameli życzy.

  • No_One_

    22 January 2012, 23:23


    Też nie jestem zwolennikiem
    tych przepychanek.
    Sława zwierciadła na tym
    się opiera ,że podobnież
    kradło niegdyś cudze wiersze,
    a to malowanie działu na czerwono
    to bynajmniej wynik zamiłowania
    do tego koloru.
    Nie wnikam w cytatowe
    plotki, jednak dla mnie
    cytaty to jedynie ukochana
    przestrzeń frustratów - takich
    jak owy użytkownik i żadne
    wiersze kierowane w tamtą stronę
    nic nie dadzą.

    Miłęgo