Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wyścig z metą

Do niedawna .....
tak do grudnia.....
Trwał globalny wyścig.......
nie wiadomo dokąd .....
nie wiadomo z kim .....
tak się ścigaliśmy......
Pewnego dnia .....
w TV powiedzieli tak......
-"Wirus się pojawił , już wiele osób powalił - STRZEŻCIE SIĘ LUDZIE ! "
Nikt na to uwagi nie zwracał.....
Dalej było tylko.....- praca , praca KASA.....
Uczuć za mało dla siebie dla bliźniego .....
ale co z tego ?......
Teraz jak są ludzie niby uwięzieni ......
Czy spojrzą inaczej na ten wyścig na ziemi.....?
Oby ta zmiana nas zatrzymała......
oby nam oczy otworzyła.......
Jesteśmy ludźmi nie maszynami......
Dzielmy się swoimi emocjami......
Życie jedno mamy....no i pamiętajmy....
czy biegniemy , czy idziemy.......do mety w końcu trafimy.....

40 347 wyświetleń
275 tekstów
38 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!