Menu
Gildia Pióra na Patronite

Do kierowców i nie tylko

Jedzie szybko, spieszy mu się to kierowca w autobusie;
I nie zważa na zakręty,
bo ma grafik zbyt napięty;

Szybko, szybciej gna do celu;
Nie jest sam, takich jest wielu;
A przez takie zachowania;
Są wypadki, są konania;

W jednej chwili, w pół sekundzie;
Ginie człowiek w rozjebundzie;
Nie zje gościu dziś sałatki;
Dzieciak nie zobaczy matki;

Gdy na drodze się panoszysz;
Później potrzebujesz noszy;
Wniosek mój: a jestem szczery;
Patrz w lusterka do cholery;

Patrz na znaki, patrz na drogę;
Ku przestrodze, to co mogę;
Cię uczulam, do znudzenia;
Nie wyłączaj trybu myślenia;

6423 wyświetlenia
50 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!