Menu
Gildia Pióra na Patronite

list poste restante

do duszy twej dziś piszę list
tak bardzo nieporadnie
list bez adresu
bo dusza twa
gdzieś zaginęła nagle

szukałam jej
w zakamarkach dnia
i w nocach tak bezgwiezdnych
a nawet tam
w plejadach gwiazd
nawet w czeluściach piekielnych

nie mogę nic już więcej dać
opadł już ostatni płatek
szkarłatnej jak krew róży

zostawię list na poste restante
czy znajdziesz go?
nie wiem
a może wiatr doniesie Ci
że byłeś moim niebem
że dusza twa zgubiona tak
żyła w mojej duszy

z ostatnim tchnieniem
wysyłam list
nieważne wszystkie rany
i duszy ból i niemy jęk
za jej ukochanym...

I.A.Sz 13.08.2020

19 402 wyświetlenia
295 tekstów
23 obserwujących