Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nasza młodzież - poprawione

Do "Czarnej Madonny" wczoraj wędrowali
Niosąc z sobą przesłanie miłości bliźniego
Przed każdym krzyżem głowę pochylali
Ale Łk 10: (20-37), cóż ma z tym wspólnego???
Na Placu Defilad ten sam ruch pobożny
Stanął, by zapobiec na Polskę inwazji
Choć nikt iść tu nie chce, krzyczy ten lud trwożny
Won stąd terroryści z południowej Azji.
Pomyślcie więc młodzi o przyszłości w niebie....
Czy Madonna nie była w podobnej potrzebie????

634 wyświetlenia
14 tekstów
0 obserwujących
  • 22 September 2015, 23:24

    Dziękuję Michale. Mam świadomość tego, że "nie płynę z prądem". Jest mi bardzo smutno, że wiele osób, które znam, które regularnie chodzą do kościoła i uważają się za "gorliwych katolików" swoim zachowaniem i głoszonymi bardzo głośno poglądami przeczą wartościom, które rzekomo wyznają. Które powinny być dla nich ważne, ale tak na prawdę wcale ważne dla nich nie są. Zostałem już tutaj upomniany, że nie powinienem "wykorzystywać Madonny". Wniosek z tego trzeba by wyciągnąć taki, że Madonna należy tylko do tych, którzy uważają się za jej właścicieli. To jeszcze bardziej smutne. Pozdrawiam.

  • silvershadow

    20 September 2015, 21:54

    Bardzo dobry, trafny wiersz. Pozdrawiam.

  • 19 September 2015, 23:21

    Kto będzie chciał odpowiedzieć na to pytanie,
    powinien najpierw przeczytać książkę Ryszarda Kapuścińskiego p.t."Szachinszach".